Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΟ 1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,Πάντα χαρακτηρίζαμε τα Συνέδριά μας ως κρίσιμα. Δικαιολογημένα τώρα θέλουμε να είναι και ιστορικά.
Ξέρουμε ότι θα είναι ιστορικό γιατί με τις αποφάσεις του θα πρέπει να προετοιμάσει ολόκληρο το κόμμα μας. Θα πρέπει να προετοιμάσει και να εμπνεύσει το λαό μας για να πετύχει τιςμεγάλες ανατροπές, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να ανοίξει το δρόμο για το σοσιαλισμό της εποχής μας.
Με αυτούς τους στόχους δώσαμε τη μάχη των περσινών εκλογικών αναμετρήσεων. Με αυτό το πολιτικό σχέδιο μετέχουμε και στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα. Με αυτό το πρόγραμμα αναπτύσσουμε την πολιτική των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών.  Τα εκλογικά αποτελέσματα και οι κοινωνικοί αγώνες έδωσαν περιεχόμενο και όνομα στην ελπίδα και την προσδοκία του λαού μας
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεκδικεί τη μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και συμμετοχή για να γίνει πράξη η εναλλακτική μας πρόταση για να γίνει το πρόγραμμα της Αριστερής Κυβέρνησης, πραγματικότητα. 
Το πρόγραμμά μας, η εναλλακτική μας πρόταση είναι το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου μας. Εδώ πρέπει να δείξουμε την ικανότητά μας, την πολιτική μας βούληση να συνθέτουμε προωθητικά και να δρούμε ενιαία και αποτελεσματικά.
Η μετάθεση της προσοχής μας στα οργανωτικά ζητήματα, όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, μας βγάζουν από τη βασική μας υποχρέωση. Όμως έχουμε την εμπειρία να τα αντιμετωπίσουμε. 
Ξέρουμε πως φτάσαμε ως εδώ.
Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε στις νέες συνθήκες.
Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ένα πιο ισχυρό ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να πυκνώσουν οι γραμμές μας από νέους συντρόφους και συντρόφισσες. 
Όλοι μαζί θέλουμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που δίνει όραμα και προοπτική και που πιστεύει ότι μπορεί να δώσει νικηφόρα τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας. 
Όλοι θέλουμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε σ’ ένα κόμμα Αριστερό, μαζικό, δημοκρατικό, σ’ ένα κόμμα των μελών που μπορεί να συνθέτει διαφορετικές απόψεις, χωρίς ενοχοποιήσεις και περιορισμούς. Εξωστρεφές αφού οι αντίπαλοί μας είναι έξω από το κόμμα.
Ένα κόμμα που προχωράει στην ενοποίηση των δυνάμεών του με δημοκρατικές, συνειδητές, ελεύθερες, εθελοντικού χαρακτήρα, διαδικασίες.

Έχουμε την εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι με αυτό το πλαίσιο σύγκρουσης, οργάνωσης λειτουργίας και δράσης στον ΣΥΝ, φτάσαμε από το ναι στο Μάαστριχτ στο όχι της Λισσαβόνας. Φτάσαμε από την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό της Αριστεράς, στο Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, στο ΣΥΡΙΖΑ. Φτάσαμε στην ίδρυση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και σήμερα δίνουμε από κοινού με τις άλλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον αγώνα για μια άλλη Ευρώπη.
Όλα αυτά που ήταν στο ξεκίνημά τους μειοψηφικές απόψεις και έγιναν μετά από προσπάθειες χρόνων κατακτήσεις μας και έτσι είμαστε σήμερα εδώ. 

Είμαστε εδώ, στο Συνέδριό μας για να διαμορφώσουμε καλύτερα την εναλλακτική πρόταση, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τη βούληση και την εμπειρία να συνθέσουμε τις απόψεις, τις προτάσεις, τις επεξεργασίες, για ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, για να πάμε όλοι μαζί στη δύσκολη προσπάθεια. 
Για να εμπνεύσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να δράσουμε για την αλλαγή και την ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης που θα χωράει το πρόγραμμα ανόρθωσης και ανάπτυξης του τόπου. Για μια Ευρώπη που δεν θα ελέγχει και δεν θα σου ακυρώνει τον προϋπολογισμό και δεν θα σε τιμωρεί αν ο προσανατολισμός σου έχει κοινωνικές προτεραιότητες και κινείται σε αναπτυξιακή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας. Για μια Ευρώπη που δεν θα εμποδίζει τη λειτουργία των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά απαγορεύοντας τις εμπορικές παραγγελίες.
Για μια Ευρώπη που δεν θα κάνει υποχρεωτική την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, των Κοινωνικών Αγαθών, την εμπορευματοποίηση του Περιβάλλοντος, που δεν θα θεωρεί βαρίδια και εμπόδια, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Οι αντίπαλοί μας, η Μέρκελ, οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και η ηγεσία της Ευρώπης και της ΕΕ, η δικτατορία των τραπεζών, με αφορμή την κρίση δεν φόρτωσαν μόνο τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στους λαούς. Γενικεύουν, με πειραματόζωο την Ελλάδα, τις πολιτικές λιτότητας.
Θωράκισαν και θωρακίζουν, την οικονομική και νομισματική ενοποίηση, την ΟΝΕ, με πιο νεοφιλελεύθερους και αυταρχικούς κανονισμούς και αποφάσεις για να επιβιώσει η νεοφιλελεύθερη και προβληματική ΟΝΕ, η οποία με μεγαλύτερη διάρκεια και σφοδρότητα βιώνει την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, την κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Οι αντίπαλοί μας χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει λοιπόν να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο στις εξελίξεις.  Να είναι προετοιμασμένος ότι θα χρειαστεί να έρθει και σε ρήξη για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  
Να κρατήσει με αποφασιστικότητα το στόχο να αλλάξουμε την Ελλάδα. 
Να ακυρωθούν τα μνημόνια
Να γίνει πράξη ένα ανορθωτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα
Να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθεροι μονόδρομοι.

Αυτό περιμένει από εμάς, από το Συνέδριό μας, ο λαός μας.  Αυτό περιμένουν από εμάς οι δυνάμεις της Αριστεράς, οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Ευρώπης. Μα το είπαν άλλωστε με την παρουσία και τους χαιρετισμούς τους  οι εκπρόσωποι των ξένων αντιπροσωπειών.

Μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε.
Μπορούμε με τις αποφάσεις μας και τη βούλησή μας να το εγγυηθούμε
Αυτό θα κάνει ιστορικό το Συνέδριό μας.
«Κι αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα..»
Και προφανώς δεν εννοώ το χειροκρότημα που συνοδεύει τις συνεδριακές ομιλίες μας.
Μιλώ για το νικηφόρο σάλπισμα, για το χειροκρότημα, για τη λαϊκή συμμετοχή και στήριξη που θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση  των φιλόδοξων στόχων μας.

Σας ευχαριστώ.
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΟΥΣ

Εορτή του χωριού μας σήμερα και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι ανηφόρησαν για την Καστανιά. Στην Θεία Λειτουργία στην Παναγία των Βλαχερνών, χοροστάτησαν οι Ιερείς π.Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος και ο π. Κων/νος Κουβαβάς (από Λεβίδι). 


Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, όλοι κατηφόρισαν προς την βρύση, όπου και φέτος η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας είχε οργανώσει την παραδοσιακή εκδήλωση, η οποία γίνεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια. 
Υπό τους ήχους πίπιζας και νταουλιού (σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο νταούλι, ήταν η πρώτη του φορά σε εκδήλωση!!!) και τους χορούς των παρευρισκομένων, αναβίωσε για μια ακόμη φορά το παραδοσιακό γλέντι στην Βρύση της Καστανιάς. 

Πολλά συγχαρητήρια στους οργανωτές της Μ.Κ.Β. και ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Βλαχερναίους.

FOTO: WWW.VLAXERNA.GR

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση σε τρία σημεία στην Τρίπολη


– Πόσο θα πληρώνουμε την ώρα       


Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης , με κάρτα (χρέωσης χρόνου) σε τρεις από τους δέκα συνολικά χώρους στάθμευσης οχημάτων που μισθώθηκαν από τον Δήμο Τρίπολης.
Πρόκειται για τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης:
1.Στην οδό Δαρειώτου
2. Στην Εθνομαρτύρων και Φωτάκου
3. Κάτω Αγορά ( που περιβάλλεται από τις οδούς Δεληγιάννη και Αποστολοπούλου).
Η τιμή θα ανέρχεται στα 0,50 ευρώ ανά ώρα .
Οι μέρες και ώρες που θα είναι σε ισχύ το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ,με κάρτα, είναι οι εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00 έως 21:00 ) και Σάββατο (8:00 έως 15:00 ).
Παρακαλούμε πολύ όπως συμμορφωθούν οι δημότες με το νέο σύστημα λειτουργίας των δημοτικών χώρων στάθμευσης , όταν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, καθώς το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε όσους θα κάνουν χρήση χωρίς να καταβάλλουν το παραπάνω ποσό ή σε όσους υπερβαίνουν το χρόνο στάθμευσης θα είναι 20 ευρώ.
Οι κάρτες θα πωλούνται στο κοινό στα κεντρικά περίπτερα της πόλης .
Χωρίς αντίτιμο χρησιμοποιούνται στην παρούσα φάση οι υπόλοιποι δημοτικοί χώροι στάθμευσης.
«Η συγκεκριμένη υποδομή αποτελεί συνέχεια μίας ευρύτερης πολιτικής της δημοτικής αρχής που επικεντρώνεται στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης στην πόλη όπως και στην αναβάθμιση του κέντρου.
Το κέντρο της πόλης μας γίνεται πιο λειτουργικό, ανθρώπινο και προσβάσιμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης .
Για την ακριβή ημέρα που θα ξεκινήσει η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα θα ενημερώσουμε με επόμενο δελτίο Tύπου.


____________________